Vad är Bitcoins faktiska höga pris hela tiden?

Vad är Bitcoins faktiska höga pris hela tiden?

Låt oss bara komma överens om ett trevligt, runt nummer innan det sätter ett nytt rekord.

  • Enligt CoinMarketCap och Messari är priset på Bitcoin (ATH) hela tiden 20 089 dollar.
  • ATH vid de bästa börserna varierar från $ 19,660 på Kraken till $ 20,093 på BitMEX.
  • För många Bitcoin-observatörer spelar dollarvärdet ingen roll utöver att uppmärksamma tillgången.

När Dow Jones Industrial Average eller S&P 500 slog ett rekord vet du det. Det finns bara ett nummer. Men om / när priset på Bitcoin, för närvarande på en episk tår, Bitcoin Pro bryter sin tidigare all-time high, kanske vi inte inser det eftersom vi inte kan komma överens om vad den nuvarande högsta tiden är.

Neeraj Agrawal, kommunikationsdirektör för kryptovalutaföretagsorganisationen Coin Center, ställde frågan på Twitter: “Vad är ATH i alla fall [?] Jag är seriös, jag vet inte numret [.]”

Agrawal hänvisade till dollarvärdet på Bitcoin, ett svårt nummer att fastställa när det ständigt handlas för olika priser på varje börs.

Larry Cermak från The Block komponerade en lista över ATH på de bästa börserna, med Bitcoin-prisvärden från $ 19,660 (Kraken) i den låga änden till $ 20,093 (BitMEX) i high end.

Men enligt CoinMarketCap är rekordhöga $ 20 089, uppnådd den 17 december 2017. Enligt CoinMarketCaps metodik är ”Priset på en kryptoasset ett volymvägd genomsnitt av marknadspriset för kryptoasset.” Den innehåller volym för att begränsa publicering av vilda prissvängningar från börser med låg likviditet.

Bitcoin samlas som aldrig förr – och det blir billigare att använda

Bitcoins pris närmar sig snabbt en högsta tid – men dess transaktionsavgifter är det konstigt nog inte. Kostnaden för att skicka Bitcoin hade varit notoriskt högt i år. Detta beror delvis på c …

Messari använder samma nummer, 20 089 $, men förklarar: ”ATH-offerten är inte nödvändigtvis det absolut högsta enskilda handelspriset. På grund av arten av de historiska data vi analyserar kan vi inte alltid titta på varje handel för en tillgång. För vissa tillgångar kan det angivna ATH hänvisa till det genomsnittliga dagliga genomsnittet, eller ett prisprov den dag då det högsta [inträffade]. ”

Inte klart än? Tja, vänta, det finns ett annat nummer som ofta dyker upp: $ 19,783. Den siffran, som kommer från CoinDesk Bitcoin Price Index, citeras ofta av publikationer som Fortune som det höga Bitcoin-priset.

Skillnaden i indexnummer, sade Messari-forskaren Ryan Watkins till Decrypt, “allt beror på vilka börser de använder och hur varje leverantör beräknar priser.”

Så … var lämnar det oss?

När han blev ombedd att svara på sin egen fråga sa Agrawal till Decrypt: “Jag antar att 20k är linjen för vanlig uppmärksamhet (det är därför jag bryr mig).”
Topp 5 krypto nyheter och funktioner i din inkorg varje dag.
Få Daily Digest för det bästa av Decrypt. Nyheter, originalfunktioner och mer.

Artur Sapek, grundare av plattformen för kryptomarknader och Krakens dotterbolag Cryptowatch, gick med på det.

“Personligen tycker jag att cirka 20 000 USD är en bra milstolpe att betrakta som en heltidshöjd, eftersom ATH: erna varierade så mycket på varje börs och eftersom dollarn har tappat något värde sedan 2017,” berättade Sapek för Decrypt. “Inflationsjusterat, 20 dollar k verkar som en rimlig ATH-siffra att använda just nu. “

Paul Veradittakit, partner på Pantera Capital, berättade för Decrypt: ”Jag trodde aldrig att priset spelade någon roll förutom media, mainstream, insamling och rekrytering. Som sagt, det är användbart när priset är uppe och jag anser att Bitcoin ATH är $ 19 783, när det når det priset på en majoritet av börserna. ”

Sino Global Capital VD Matthew Graham sa till Decrypt: ”Jag tycker inte att det spelar någon roll. Hur du än mäter det kommer vi att blåsa förbi de gamla höjderna innan lång tid. Allt ligger framför oss. ”

Låt oss bara kalla det 20 000 dollar.