Nigel Green verkocht de helft van zijn Bitcoin-aandeel toen de prijs $ 24k bereikte

Nigel Green, de CEO van deVere Group, verkocht de helft van zijn Bitcoin-bezit tijdens Kerstmis omdat “het nu moet worden behandeld als elke andere investering – verkoop hoog en koop opnieuw in de dips”, aldus een recente blogpost.

“Ik geloof in Bitcoin”

Op het moment van zijn liquidatie was de Bitcoin-prijs net boven de $ 20k gestegen, en volgens trackers een nieuwe high boven $ 24k gedrukt. Om twijfel te voorkomen, zei Nigel dat zijn beslissing niet te wijten was aan zijn gebrek aan geloof in de cryptocurrency.

In plaats daarvan, legt hij uit, ging het meer om het nemen van winst.

Nigel merkt dat op los Een monetair beleid dat nodig is vanwege de behoefte van regeringen om economieën te ondersteunen, dwingt investeerders tot Bitcoin, een instrument dat naar voren is gekomen als alternatief voor goud als een hedge tegen inflatie.

Bovendien is de intrede van Wall Street-megalieten en wereldwijde betalingsbedrijven waardevol voor crypto en zal de interesse van de consument toenemen:

“Met enkele van ‘s werelds grootste instellingen – waaronder multinationale betalingsbedrijven en Wall Street-giganten – stapelen zich in cryptocurrencies en brengen hun enorme expertise en kapitaal met zich mee. Dit wakkert natuurlijk de interesse van de consument aan. Aangezien regeringen economieën blijven steunen en hun uitgaven blijven verhogen als gevolg van de coronaviruscrisis, zullen investeerders Bitcoin steeds meer beschouwen als een hedge tegen de legitieme bezorgdheid over de inflatie. ”

Bitcoin-prijstraject is onmiskenbaar opwaarts

Eind oktober kondigde PayPal officieel hun intrede in cryptocurrency aan en zei dat het verschillende cryptocurrencies zou ondersteunen, waaronder Bitcoin.

De BTC-prijs herstelde zich op dit nieuws en vormde een basis voor de uiteindelijke uitbraak boven $ 20k. Sindsdien is het BTC / USD-paar boven verschillende verkoopmuren gestegen en bereikte op 3 januari $ 34,7k.

Volgens trackers zijn de prijzen sindsdien teruggedrongen en zijn ze gedaald van all-time highs tot ongeveer $ 31k.

Met de huidige krimp zou het Nigel een nieuwe mogelijkheid kunnen bieden om meer BTC voor een lage prijs te laden, aangezien “het prijstraject van Bitcoin op langere termijn onmiskenbaar opwaarts is.”

Volgens de laatste enquête van deVere Group zal 75 procent van de vermogende beleggers vóór het einde van 2022 volledig in cryptocurrencies zijn belegd. In combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de munt en de institutionele toetreding, kan de BTC / USD-prijs op lange termijn stijgen.